0%

Dutch Pancake με μήλα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το ρόφημα της βρώμης και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά τo μείγμα.

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε 8 φέτες και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με τα κουκούτσια.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα κομμάτια από τα μήλα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά.

Σε 2-3 λεπτά γυρνάμε τα μήλα για να μαγειρευτούν και από την άλλη τους πλευρά.

Συνολικά χρειάζονται κοντά στα 5 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τον χυλό και πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.

Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε πολύ τον @AlwaysHungry για την υπέροχη συνταγή!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο blog του http://www.alwayshungry.gr/ .

Κιμαδοπιτάκια με κύμινο και γιαούρτι

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο.

Προσθέτετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κύμινο στο ελαιόλαδο για 3–4 λεπτά.

Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3–4 λεπτά.

Αραιώνετε τον πελτέ σε 100ml νερό, τον ρίχνετε στον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 7–10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον κόλιανδρο και αφήνετε να κρυώσει.

Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 1εκ. και κόβετε σε δίσκους 10εκ.

Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου και αλείφετε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αβγό.

Διπλώνετε στη μέση και πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι, ή διπλώνετε με το χέρι.

Αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγο κύμινο.

Ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.

Ανακατεύετε τα υλικά για το ντιπ και σερβίρετε τα κιμαδοπιτάκια με το ντιπ γιαουρτιού.

Κρητικές σαρικόπιτες με κασέρι και φέτα

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τα τυριά, το γιαούρτι και το δυόσμο.

Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και το αλείφετε με ελαιόλαδο.

Τοποθετείτε 2-3 κουτάλια σούπας γέμιση στο κέντρο σχηματίζοντας μια γραμμή κατά μήκος.

Διπλώνετε, ώστε να σχηματιστεί ένα μακρόστενο ρολό και το στρίβετε σχηματίζοντας ένα «σαρίκι».

Λαδώνετε την πίτα και την πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα φύλλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη.

Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά και το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ COMPLET Οικογενειακό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε λίγο νισεστέ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο 8–10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.

Με προσοχή απλώνετε το φύλλο στο λαδωμένο ταψί και τοποθετείτε τη γέμιση.

Διπλώνετε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και καλύπτετε μέρος από τη γέμιση.

Αλείφετε με ελαιόλαδο την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45–50 λεπτά περίπου.

Χτυπάτε το ασπράδι με το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ και στη μέση του ψησίματος αλείφετε την πίτα.

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά.

Ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Γαλατόπιτα με κρούστα καστανής ζάχαρης

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε το Καθημερινά Φρέσκο Γάλα από τη ΔΕΛΤΑ και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα αβγά και το ξύσμα.

Σιγά–σιγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε.

Επιστρέφετε την κρέμα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα (σε χαμηλή φωτιά).

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το παγωμένο βούτυρο.

Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε το μέλι.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 26 εκ. και ρίχνετε το μείγμα.

Ανακατεύετε τα υλικά της κρούστας και αδειάζετε το μείγμα στην επιφάνεια της γαλατόπιτας.

Ψήνετε για 30-40 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

Ζυμαρόπιτα με γιαούρτι και ξυνομυζήθρα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ Complet, τα αβγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σιγά-σιγά ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αποκτήσετε ένα αραιό χυλό.

Βάζετε το ελαιόλαδο στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο να κάψει για λίγα λεπτά.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C.

Αδειάζετε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό και τον απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ρίχνετε την ξυνομυζήθρα σε διάσπαρτα σημεία στην επιφάνεια.

Πασπαλίζετε τη ζυμαρόπιτα με μαυροκούκι και ψήνετε για 30-35 λεπτά περίπου.