Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης Κόβετε τα μπισκότα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τις σταφίδες και τα φιστίκια Αιγίνης. Βάζετε σε μπαιν-μαρί τις σοκολάτες, το βούτυρο και τα γάλατα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κορμός σοκολάτας με φιστίκια Αιγίνης

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε να κρυώσει. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι γάλα και τη μισή ζάχαρη. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κάρδαμο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν. Χτυπάτε […]

Διαβάστε περισσότερα… from Γαλακτομπούρεκο με κάρδαμο

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη Ρίχνετε τη μαστίχα και το αλάτι στο αλεύρι και σιγά–σιγά το ηλιέλαιο και νερό, (όσο πάρει) μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ανθότυρο, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη μαστίχα και τους κρόκους. Σιγά-σιγά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Τάρτα μελιτίνι από τη Σαντορίνη

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 1 ώρα σκεπασμένη. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκύθια για 7–8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα μυρωδικά, τον τραχανά […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κολοκυθόπιτα από την Ικαρία

Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα

Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το λουκάνικο και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ. Ρίχνετε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύετε. Περιχύνετε με το μείγμα των αβγών, το λουκάνικο και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Φρουτάλια Άνδρου με ανθότυρο και γάλα

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Βουτάτε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και τα απλώνετε στο ελαφρά λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με τη φέτα και τα μυρωδικά. […]

Διαβάστε περισσότερα… from Πατσαβουρόπιτα Λέρου με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C (αέρα). Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψαρονέφρια απ’ όλες τις μεριές για 4–5 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο για 30–35 λεπτά περίπου. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα λεμονιού

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο Ρίχνετε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές σούπας γάλα για να μαλακώσει. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαστιχέλαιο, τη ζελατίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Σουρώνετε το μείγμα και γεμίζετε μια μακρόστενη φόρμα (για […]

Διαβάστε περισσότερα… from Κρέμα μαστίχας με γλυκό κουταλιού μανταρίνι Χιώτικο

Γλυκιά τάρτα με άρωμα λάιμ

Γλυκιά Τάρτα με Άρωμα Λάιμ Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (με αέρα). Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και απλώνετε τη ζύμη. Ψήνετε για 15 λεπτά. Χτυπάτε τους κρόκους και τα ξύσματα. Ρίχνετε το ΔΕΛΤΑ ΒΛΑΧΑΣ Ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας καλά και μετά ρίχνετε το χυμό λάιμ και ανακατεύετε. Γεμίζετε την τάρτα με το μείγμα και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Γλυκιά τάρτα με άρωμα λάιμ

Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα

Σολομός με σπανάκι Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα σολομού για 4–5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε το σπανάκι στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 3–4 λεπτά (ανακατεύοντας μια–δυο φορές). Ρίχνετε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη και το μαϊντανό και […]

Διαβάστε περισσότερα… from Φιλέτο σολομού με σπανάκι και λεμονάτη σάλτσα